Sådan deaktiveres UAC (User Account Control) i Windows

Det Brugerkontokontrol eller UAC (Brugerkontokontrol) er et Windows-værktøj, der giver os mulighed for at holde styr på de applikationer, der forsøger at foretage ændringer på computeren. Det er årsagen til den berømte “Vil du tillade, at denne applikation foretager ændringer på enheden?”.

Dette er en funktion, der er aktiveret som standard, både i Windows 10, ligesom tidligere versioner (Windows 7 / Windows 8). Således, når vi kører et program, der kræver administratorrettigheder, får vi en advarselsmeddelelse som den nævnte:

I nogle situationer kan denne type kontokontrol være et problem. Kan det deaktiveres?

Sådan deaktiveres kontrol af brugerkonti i Windows 10

For at deaktiver brugerkontokontrol (UAC) i Windows 10 vi skal følge følgende trin:

  • Vi åbner Kontrolpanel. Vi kan gøre dette ved at skrive "Kontrolpanel”I Cortana og klikke på panelikonet.
  • I søgefeltet øverst til højre skriver vi "UAC". Blandt de viste forslag vælger vi "Skift brugerkontokontrolindstillinger”.

  • I konfigurationsvinduet til brugerkontokontrol kan vi deaktivere meddelelser fuldstændigt ved at sænke bjælken til "Giv mig aldrig besked”.
  • Klik på "At acceptere”Og genstart computeren for at ændringerne skal træde i kraft.

Windows tilbyder forskellige grader af konfiguration til kontokontrol. Vi kan aktivere underretninger, når et program foretager ændringer i computeren og Windows-indstillingerne, kun når det foretager ændringer på computeren eller ikke modtager nogen underretning. Enhver ændring i denne henseende kræver brug af administrator tilladelse.

Ved at lade meddelelserne være fuldstændigt deaktiverede, risikerer vi, at en ondsindet applikation foretager uønskede ændringer på computeren uden vores samtykke. Dette er en ikke anbefalet praksis. Lad os huske det!

Husk, at vi altid kan genaktivere dem ved at hæve skyderen til det tredje niveau, standardkonfigurationen af ​​UAC i Windows 10.

Sådan deaktiveres kontrol af brugerkonti i Windows 8

I tidligere versioner af Windows er processen meget ens:

  • Vi trykker på tasten Windows + X og fra menuen Værktøjer åbner vi Kontrolpanel.
  • Vi skriver "UAC" i søgefeltet i øverste højre margen i vinduet. Vi vælger "Skift indstillinger for brugerkontokontrol”.
  • For at deaktivere kontokontrol sænker vi blot skyderen til det laveste niveau, "Giv mig aldrig besked”.
  • Klik på "At acceptere”. Hvis vores aktive bruger ikke er administrator, vil den bede os om legitimationsoplysninger for en bruger med tilladelse til at foretage ændringer på computeren.

Sådan deaktiveres kontrol af brugerkonti i Windows 7

Som du kan forestille dig, i Windows 7 er ændringen i kontokontrol meget lig det, vi hidtil har set:

  • Klik på knappen Start og vi får adgang til Kontrolpanel.
  • Vi klikker på "Sikkerhedssystem”.
  • I "Aktivitetscenter" vælger vi "Skift indstillinger for brugerkontokontrol".
  • Vi flytter skyderens knapbjælke ned, "Giv mig aldrig besked”.
  • Klik på "At acceptere”Genstart computeren for at anvende ændringerne. Administratortilladelser er nødvendige for at foretage disse typer ændringer. Husk!

Som du kan se, er det en meget enkel proces, der kan hjælpe os med at løse problemer i forbindelse med fjernassistance af udstyr - meget nyttigt for helpdesk og tekniske tjenester fra virksomheder. Det kan også hjælpe med at lindre visse problemer med skrivebordsafmatning (selvom vi til det også kan bruge andre tricks til øge Windows-ydeevne).

På den anden side skal du deaktivere disse typer underretninger udvider i høj grad sårbarheden i vores team. Især hvis vi har åben adgang til Internettet og har kontrol over at foretage enhver form for ændringer eller installationer i udstyret. Brug altid dig selv klogt og med sund fornuft.

Har du Telegram installeret? Modtag det bedste indlæg for hver dag den vores kanal. Eller hvis du foretrækker det, kan du finde ud af alt fra vores Facebook-side.