Sådan deaktiveres COVID-19-meddelelser på Android

I samarbejde med Apple har Google offentliggjort en Exposure Notifications API, som sundhedspersonale kan bruge - altid med forudgående samtykke fra brugeren - til at tegne COVID-19 kontaktlinjer. Hvis vi vil sikre os, at denne funktion er deaktiveret på vores telefon, forklarer vi nedenstående trin for at deaktivere eksponeringsposten og meddelelser relateret til coronavirus på vores Android-enhed.

Den første ting at huske på er, at Google er begyndt at implementere COVID-19 Exposure Notifications API gennem en opdatering af Google Play Services, der blev udgivet i maj 2020. Hvis vi ikke har foretaget nogen automatisk opdatering, er det muligt, at vi stadig ikke have det vist på vores mobiltelefon.

Tværtimod, hvis vi har modtaget opdatering Vi vil se, at der nu er en ny sektion inden for de generelle indstillinger for vores Android dedikeret til COVID-19-meddelelser. Det skal præciseres, at ja, at der som standard ikke er nogen aktiveret funktionalitet, da det er helt nødvendigt manuel download og installation af en kompatibel applikation udviklet af den officielle sundhedsmyndighed i vores region eller land, så arbejdet med at spore og overvåge Google API kan startes.

Sådan fungerer COVID-19 kontaktsporingsapps

Hvis du er interesseret i at vide mere om driften af ​​sporing af kontakter med COVID-19 på din Android-telefon, skal du vide, at dette er nøjagtigt det samme som den, Apple allerede bruger i iOS 13.5 til iPhone.

Grundlæggende og i en nøddeskal, hvis vi deltager i et af disse overvågningsprogrammer, hvad vi gør er at registrere en række identifikatorer, der er knyttet til de enheder, som vi har været i kontakt med.

Efterfølgende, hvis nogen af ​​disse enheder tilhører en person, der ender med at få COVID-19 og rapporterer det gennem disse officielle applikationer, sender systemet en meddelelse til resten af ​​de identifikatorer, som det har været i kontakt med. Disse identifikatorer er private og anonyme, da de er registreret lokalt på enheden og ikke på centraliserede servere og slettes automatisk efter 14 dage.

Sådan slukkes COVID-19 eksponeringssporing og meddelelser på Android

Under alle omstændigheder er der på tidspunktet for disse linjer stadig ingen officiel ansøgning fra staten eller nogen anden sundhedsmyndighed, der har ansvaret for at udnytte de funktioner, der tilbydes af COVID-19 API i Spanien, så dets tilstedeværelse på dagligt i dag på vores mobiltelefoner er helt harmløst.

Under alle omstændigheder kan vi kontrollere dens status og sikre, at den er deaktiveret ved at følge disse trin:

  • Åbn menuen "Indstillinger"af systemet.

  • Indtast indstillingerne for "Google”. Du vil bemærke, at der nu er en ny sektion kaldet “COVID-19 Eksponeringsmeddelelser”. Klik på den. (Hvis du ikke kan se dette afsnit på din mobil, skyldes det, at din enhed endnu ikke har modtaget opdateringen fra maj 2020 fra Google Play Services, og derfor er Exposure API endnu ikke installeret.)

  • Hvis du ikke har installeret nogen sundhedsovervågningsapplikationer, og du ikke har givet udtrykkelig tilladelse til at bruge Exposure API, de 2 muligheder, du vil se i denne nye skærm vises i gråt. Dette skyldes, at denne funktionalitet simpelthen er deaktiveret uden installation af nogen ekstra app.

  • Vælg "Fjern tilfældige id'er”For at slette enhver anonym identifikator, som din mobiltelefon muligvis har registreret via Bluetooth. Du kan også klikke på "Sluk for eksponeringsmeddelelser”Så plotningsværktøjet holder op med at arbejde helt.

Når dette er gjort, hvis vi ville stoppe samarbejdet i overvågningsprogrammet, ville det eneste, der skulle gøres, være at afinstallere den sundhedsapplikation, der var ansvarlig for at indsamle disse data.

Har du Telegram installeret? Modtag det bedste indlæg for hver dag den vores kanal. Eller hvis du foretrækker det, kan du finde ud af alt fra vores Facebook-side.